Tahniah !!! SM Imtiaz YT Besut telah menjadi johan bagi kategori perseorangan perempuan bawah 18 tahun dalam Kejohanan Badminton peringkat daerah Besut (MSSDB) yang disertai oleh anak solehah Zakiyah Fatiyah bt Mohd Nasir.

Manakala bagi acara beregu perempuan bawah 18 tahun yang disertai oleh Zakiyah Fatiyah bt Mohd Nasir dan Nur Aqilah Najiah bt Samsul Anuar telah mendapat naib johan.

Bagi  kategori perseorangan perempuan bawah 15 tahun pula, SM Imtiaz YT besut telah mendapat tempat ketiga. Acara ini disertai oleh anak solehah Nor Syakirah binti Abdul Wahab.

Kejohanan ini berlangsung pada 22-24 Mac 2011 yang bertempat di SK Permaisuri Nur Zahirah.

Kemenangan dalam kejohanan ini telah membawa ketiga-tiga orang pelajar tersebut mewakili daerah Besut ke peringkat negeri dalam Kejohanan Sukan Sekolah Negeri Terengganu (MSST).

Terima kasih kepada jurulatih badminton yang bertungkus lumus melatih pelajar dan memberi kerjasama kepada pihak sekolah sepanjang latihan dan kejohanan ini berlangsung.