SM Imtiaz Besut telah melakar satu sejarah baru dalam SPM 2012 yang telah diumumkan pada hari Khamis, 21 Mac 2013 lepas.

Seramai 13 orang pelajar terdiri dapada kalangan Hafiz dan Hafizah memperolehi A dalam semua matapelajaran yang diambil.

Ini adalah satu sejarah baru buat SM Imtiaz Besut dan ianya sebagai satu titik permulaan dalam membina sebuah generasi

yang cemerlang dan terbilang selari dengan arus perubahan teknologi yang semakin vanggih dan mencabar

. Dalam era transformasi pendidikan negara yang begitu signifikan dengan kebolehan serta bakat yang dimiliki oleh pelajar (soft skill).

Ini adalah hadiah yang paling berharga buat pelajar, guru-guru, ibu bapa dan seluruh warga SM Imtiaz Besut yang telah memberikan

sumbangan sama ada secara langsung atau tidak. “TRANSFORMASI BERJAYA, PELAJAR BERJAYA”. Tahniah buat semua.